top of page

Információk

Amit a klímaszerelésről tudni érdemes

Hogy néz ki egy klímaszerelési folyamat?

Első körben egy időpontot egyeztetünk a helyszíni felmérésre. Ez egy ingyenes konzultációs lehetőség, mely során szakképzett kollégánk segítségével eldönthetik, hova érdemes felszerelni a klíma berendezést, illetve milyen típusú készülék felelne meg Önöknek a legjobban. Az igények felmérése után 1-2 munkanapon belül egy árajánlatot küldünk Önöknek email-ben kollégánk felmérésére és a helyszínen megbeszéltekre alapozva. Ebben részletezzük a különböző felmerülő tételeket, így a munkadíjat, a felmerülő anyagköltségeket, illetve a javasolt klímakészülék árát. Az ajánlat elfogadása után kerül sor a felszerelési időpont egyeztetésre. A szerelés napján a megbeszélt időpontban kollégáink érkeznek Önökhöz a klímakészülékkel együtt.  A szerelési munkálatok időtartama átlagosan 4-5 óra. A munka elvégeztével kollégáink bemutatják a klíma használatát, ezt követően kerül sor a számlák és a garanciapapírok kitöltésére, az anyagiak rendezésére. Jelenleg csak készpénzes fizetési lehetséges.

Miért fontos a klíma készülékek tisztítása? Milyen időközönként javasolt?

Nagyon fontos, hogy klíma készülékeket rendszeresen szakszerűen tisztítsuk.  A nem megfelelő karbantartás miatt az egységek meghibásodhatnak, romló hatásfokkal üzemelhetnek, magasabb villanyszámlát eredményezhetnek. Nem beszélve arról, hogy az egészségünkre is káros hatással lehetnek, hiszen különböző légúti betegségeket is okozhat. Manapság a gyártók a garancia meglétét is képesített vállalkozás általi rendszeres tisztításhoz köti, így kiemelten fontos, hogy a garanciavesztés elkerülése miatt is odafigyeljünk erre. 
Évi minimum egyszeri, ideális esetben kétszeri (tavaszi és őszi) szakszerű tisztítást javaslunk. 

Milyen hatással lesz a klíma a villanyszámlára?

Először is fontos tisztázni, hogy a klíma névleges hűtő-fűtő teljesítménye nem azonos az elektromos teljesítményével. Lakossági felhasználásnál általában 3,5kW-os vagy 2.5kW-os klímákról beszélhetünk. Ezek a számok a klímák névleges hűtő-fűtő teljesítményét jelzik. Egy átlagos lakossági klímának 0,3-1,4 kW az elektromos teljesítménye, így nagyságrendileg annyit fogyaszt, mint egy hajszáritó vagy egy porszívó.

Milyen határidővel tudják vállalni a munkálatokat?

Csapataink telítettségétől függően változó, azonban általánosságban elmondható, hogy az árajánlat elfogadása után átlagosan 1 héten belül tudunk szerelési időpontot javasolni,  míg tisztítás estén 3-4 munkanapon belül.

Szükségesek-e külön villanyszerelési munkálatok?

Nagyon ritkán van szükség külön villanyszerelési munkálatokra a klíma berendezések felszerelésekor. A mai, korszerű inverteres berendezések áramfelvétele csupán 2-8 amper. 

bottom of page