top of page

Fűtés Klímával

Sok tévhit kering a köztudatban a klímával való fűtéssel kapcsolatban. Ezek főként arról szólnak, hogy ha klímával fűtünk akkor komoly villanyszámlára kell számítanunk. Lássuk, hogy néz ki  a valóságban ez jelenleg az új, most forgalomba levő fűtésre optimalizált klímák esetében.

A klímák energiahatékonyságát meghatározó szám a SEER és az SCOP. A SEER a teljes hűtési szezonban, az SCOP pedig a teljes fűtési szezonban vizsgált hatékonysága a készüléknek.

Tehát minél nagyobb egy klíma SCOP értéke annál hatékonyabban működik fűtési üzemmódban.

Egy fűtésre optimalizált klíma SCOP értéke 4 feletti. Ez az jelenti, hogy 1 egységnyi villamos energiából 4-szer annyi hőenergiát állít elő. Csak összehasonlítás képpen egy konnektorba bedugható hősugárzó 1 egységnyi villamos energiából 1 egységnyi hőenergiát állít elő.

Silver Klíma - fűtés klímával. Klímaszerelés Budapesten és Győrben.

Hogy lehetséges ekkora különbség?

Ennek fő oka, hogy míg a hősugárzó fűtőszál használatával direkt használja az áramot hő előállítására, addig a klíma tulajdonképpen a villamos energiát arra használja, hogy az épületen kívül lévő hőmennyiséget  - hűtőközeg halmazállapot változásának segítségével -  az épület belsejébe juttassa, innen származik a hőszivattyú elnevezés.

Silver Klíma : Fűts klímával! Hűtő-fűtő klímák nagy választéka Győrben és Budapesten.

A légkondícionálók egyesével szabályozhatók, így elég ha csak abban a helyiségben megy a berendezés melyet valóban fűteni szeretnénk, így az őszi, tavaszi átmeneti időszakban is jó hasznát vehetjük a készülékeknek, hiszen nem kell az egész fűtésrendszert beindítani.

Pozitív tapasztalat klímával való fűtésnél, hogy rendkívül gyorsan, pár perc alatt érezhető a hatása, és nem kell órákat várni, hogy a kívánt hőfokra melegedjen az adott helyiség.

Továbbá azon túl, hogy a klímánkkal rendkívül hatékony módon tudunk fűteni, nyáron hűtésre is tudjuk használni, így egész évben biztosítja nekünk az optimális hőmérsékletet lakásunkban.

Fontos megjegyezni hogy a klímák szűrik is a levegőt, mely nagy segítség lehet allergia esetén, illetve ha szellőztetés alkalmával nem teljesen tiszta levegő kerül a lakásba.

Milyen klímát válasszak, ha fűteni is szeretnék vele?

Fontos leszögezni, hogy alapvetően a forgalomban lévő összes klíma alkalmas fűtésre. Azonban ahogy fentebb is írtuk, fontos megnézni a klíma SCOP értékét, hisz ezzel megállapíthatjuk a fűtési hatékonyságot.  Amennyiben ez 4.0 feletti, illetve a fűtési teljesítménye is megfelelő, a klíma remekül használható fűtésre. 
A külön fűtésre optimalizált készülékek ára általánosságban drágább, viszont a hatékonyabb működés miatt mindenképpen megtérül az évek során. 

Az alábbi készülékeket szívesen ajánjuk fűtésre is: Fűtésre optimalizált klímák

bottom of page